27 SEPT | ÖGAT LIVE – PANELDEBATT feat: BLUE HOUSE

PÅ SCEN: BLUE HOUSE (Foto: Angelica Hvass)
I VÅR SOFFA: Eldsjälar från: Kostersträdgårdar, Uddebo, Nolbygård & Restad gård.

Samtalsämnen:

Hur startade ni er verksamhet?
Vad betyder dessa mötesplatser för närområdet?
Hur skiljer sig en självorganiserad mötesplats från de kommunala eller statliga?

ÖGAT har haft privilegiet att besöka dessa ovan nämnda platser under projektet ÖGAT RUNT 2018-2019. Nu möts vi igen i vår studio och samtalar om våra möten och får höra lite hur det gått till när dem startat igång sina verksamheter. Detta är en sändning för dig som kanske är sugen eller bara nyfiken på hur man startar en egen scen, mötesplats eller annan självorganiserad verksamhet.
På scen har vi det fantastiska indiefolk-bandet BLUE HOUSE som spelar live för oss mellan samtalen. Vi ser även inslag om hur man skapar Keramik med tekniken Mishima.

ÖGAT LIVE
I denna tid kan vi inte träffa andra människor och få perspektiv på våra liv genom deras ögon på oss. Corona har också gett oss mindre fysisk rörlighet i världens rum. ÖGAT vill fortsätta att göra sådan möten möjliga, att utmana till att göra saker på andra sätt och att använda sin nyfikenhet för att få syn på kunskap och musik som ligger nära oss men som vi inte alltid upplever.

BLUE HOUSE:
– Ida och Chris spelat hop sedan tonårstiden. Vågar till och med säga att vi är tighta pga historien!
– stämsång, gitarr, puttrande trummor, kontrabas. Inspireras av Laura Marling, José Gonzales, Daniel Norgren. Letar efter detaljer i musiken som förvånar, lågmält till en början för att ofta avslutas i crescendon.
– släppt tre EP. Senast gig va på stora teatern i november, längesen men ej pga Corona utan Ida föräldraledig. Nu utforskar vi svenska språket och är igång med inspelning av nytt material!
– Förutom Ida och Chris består bandet av gbgs mest aktiva basister Johan Bengtsson. Lyxigt!

BLUE HOUSE på Spotify
Liveklipp: https://youtu.be/jPydNLJVbww
Liveklipp: https://youtu.be/Jmjbv3-cpGk

Välkomna!
TID: 19:00-20.00
PLATTFORM: Facebook